Wat vinden anderen van Esther Nijboer

Referenties over Esther Nijboer

Vanwege privacy redenen zijn de namen gefingeerd.

Kim, Gert en Tessa:

Hoe kijken jullie terug op het traject? Was het wat je had gehoopt/ verwacht?
Wij kijken terug op een periode waarin Kim een enorme groei heeft doorgemaakt. Onder aan de ladder stond / lag KIm, ze is stapje voor stapje naar boven geklommen, waarbij ze jou hand met regelmaat kon vast pakken.

Zijn er dingen die je hebt gemist, graag anders had gezien?
Wij hebben niets gemist, vonden het fijn dat er oudergesprekken waren en je niet raar opkeek als dit een (half) uur uitliep.

Nog andere punten die voor mij belangrijk zijn om te weten?
Met net zoveel enthousiasme, kracht en kennis doorgaan!!

Zou je mijn praktijk adviseren bij anderen?
Ja dat doen wij zeker!
Merken dat ouders het eng vinden hun “zorgen” kind  uit  handen te geven, wij weten nu hoe belangrijk het is en kunnen uit ervaring jou praktijk adviseren!

Bij deze wil ik jullie bedanken voor de samenwerking en jullie vertrouwen.
Lieve Esther, heel hartelijk dank voor je luisterend oor, adviezen, inzicht en krachtige aanpak!!
Je hebt ons samen met Kim, op weg geholpen naar een mooie en zonnige toekomst…..
Veel Succes en warme groet van Kim, Gert en Tessa.

Ouders van Arjen:

Hoe kijken jullie terug op het traject? Was het wat je had gehoopt/ verwacht?
We vonden het heel prettig. Jouw communicatie met ons in de gesprekken en natuurlijk het meest hoe het Arjen heeft geholpen. Hij ging met ontzettend veel plezier naar jou toe en vertelde er thuis makkelijk over. Het heeft hem meer vertrouwen in zichzelf gegeven en inzicht in zichzelf en in ons, wat hij prettig of niet prettig vindt. Hij komt thuis op een goede manier voor zichzelf op en voelt dat wij hem de ruimte geven om zichzelf te zijn en ook weleens dwars te zijn. Hij hoeft zich niet altijd aan te passen en merkt dat wij het ook accepteren als hij voet bij stuk houdt of een idee heeft. Dat was ook al wel zo, maar is nu nog meer verankerd bij hem.

Zijn er dingen die je hebt gemist, graag anders had gezien?
Nee, we vonden de samenwerking rondom Arjen erg prettig en hij ook.

Nog andere punten die voor mij belangrijk zijn om te weten?
Wij zijn fan van je.

Zou je mijn praktijk adviseren bij anderen?
Dat hebben we al gedaan!


Margret en Laura
Allereerst wil ik zeggen dat het hele traject ons daadwerkelijk daar gebracht heeft waarop we gehoopt hadden.
Onze Laura is weer fris en vrolijk en een “gewone puber”. Dankjewel voor alle tijd en energie die je in haar hebt gestoken.
Jouw praktijk zou ik een ieder die het mij vraagt aanbevelen. We zijn super tevreden en blij dat ons meisje zich weer beter voelt dan dat ze deed. Alsnog hartelijk dank hiervoor.
Wij hebben in dit traject geen op of aanmerkingen en zijn eigenlijk alleen maar positief.

Groeten Margret

Jan en Marleen
Hallo Esther, zoals beloofd de feedback.
We kijken positief terug op het traject. Roos geeft aan dat ze weer verder kan, dus het heeft haar gebracht wat ze hoopte. Wij kregen de handvatten en eye-openers waar we op hoopten. Het is erg prettig om in vertrouwen te kunnen praten en reflecteren op ons eigen handelen.
We zouden je praktijk zeker adviseren bij anderen.

Vriendelijke groeten

Jan en Marleen

Aart en Kitty
Wij zijn erg tevreden over het traject dat Tessa doorlopen heeft. Wij zagen dat ze stapje voor stapje weer wat zekerder van zichzelf werd. Je hebt goed haar zwakke punten weten te vinden en hier met haar over gesproken.

Vorige week is ze met twee klasgenoten uit groep 8 en een meisje dat volgend jaar bij haar in de klas komt wezen kamperen met een ouder en daar had ze heel veel zin in zonder zich zorgen te maken. Dit geeft al aan dat ze gegroeid is want dat zou ze twee maanden geleden niet gedaan hebben.

Wij zullen je zeker bij andere adviseren als dat nodig is.

Succes met je werk en een fijne vakantie

Met vriendelijke groet,

Aart en Kitty

Jan en Willy
Bij deze onze reactie op de evaluatie. We hadden even gewacht met reageren om te kijken hoe het nu, na een poosje, met Niels gaat. Het gaat met Niels heel goed. Hij zit goed in zijn vel. Met Ilse en Dennis gaat het ook goed samen. Het is verbazingwekkend hoe goed Niels en Dennis nu samen gaan.

Daarnaast heeft hij een poos betere ervaringen met de 3 jongens gehad maar helaas ging het laatst mis. Hoe hij hierin stond en ook zei ik ga niet meer met hun samen rijden en hoe hij de volgende dag zich voelde merk je zo dat hij gegroeid is en zich zekerder voelt. En wij ook zeker want de tips nemen we nog dagelijks mee en werp zijn vruchten af.

Onze dank voor je begeleiding. Het heeft ons, Niels en ons gezin vastigheid gegeven.

Hartelijk dank.

Groetjes van Jan en Willy

Gerard en Petra van der Molen
Hallo Esther,
Bedankt voor je mail en het vertrouwen wat je aan Joost (en ons) hebt meegegeven. Wij kijken zeer positief terug op het hele traject, zowel de “behandeling” van Joost als de terugkoppeling en communicatie naar ons toe. We hebben geen aanvullende opmerkingen en zullen je zeker adviseren.

Een mooi moment was toen Joost afgelopen woensdag wederom huppelend bij je vandaan kwam, en hij vertelde dat hij zelf zeker het idee had dat hij er wat aan heeft gehad. Wij zagen dat al en hij voelde het, is toch mooi.

Bedankt en we weten je te vinden mocht het nodig zijn.

Hartelijke groet,

Gerard en Petra van der Molen

Milan van der Baken
Dank voor de leuke foto, ze hebben het allebei hartstikke leuk gevonden. Wat je hieronder beschrijft, is wel degelijk herkenbaar. Erik bepaalt. Het moet op zijn manier en anders niet. In een nieuwe omgeving zal hij wel voorzichtig meedoen, maar zal het dan thuis afreageren.

Wij vonden het dan ook leuk te horen dat Sonja zo’n eigen willetje heeft gehad tijdens de therapie en zo duidelijk aangaf wat ze wil. Wij zien dat thuis dus minder, maar waarschijnlijk omdat ze aan het pleasen is. Ook hebben wij niet in de gaten gehad dat ook Sonja perfectionistisch is, terwijl dit zo dicht bij ons staat. Waarschijnlijk omdat zij niet heel makkelijk de handdoek in de ring gooit, waar Erik dat wel snel doet.
Na de therapie vinden wij Sonja wel degelijk veranderd. Ze is veel opener, geeft dingen aan en is vrolijker. Ze zit lekker in haar vel en dat is wat we wilden. Op school vinden ze ook dat ze een enorme sprong voorwaarts heeft gemaakt en dat ze lekker los komt. Nieuwe situaties gaan nog wel wat moeizaam, maar ze doet het wel (als ze wil). Ook de aanpak in de klas is gelukkig anders dan vorig jaar. Als ze iets niet doet, wordt er nu niet gepusht om faalangst te voorkomen.

Alles valt nu dus gelukkig samen en hebben we ons meisje weer terug. Wij zullen zeker positief zijn en jou bij anderen aanraden.

In eerste instantie misten wij een schriftelijke overdracht. Nu weten we dat alles mondeling gaat, zodat zulke jonge kinderen niet worden belast met een dossier. Dat vinden we een fijne gedachte, want daar zaten we wel degelijk mee. Misschien dat dat bij het intake gesprek al ter sprake is gebracht, maar dat we dat niet zo hebben meegekregen.
Rest ons alleen nog om je heel erg te bedanken voor alle support!

Vriendelijke groet,

Milan van der Baken

Ilse van Dikhout
Wij hebben gemerkt dat Sven veel meer praatte nadat hij bij je was geweest. Dat was prettig om te merken. Uiteindelijk is het voor ons ook belangrijk geweest om te realiseren dat Sven meer zijn eigen gang wil gaan en dat we dat zelf ook meer toe moet laten. Dat heeft ons en daarmee hem in ieder geval geholpen. Ook is het voor ons soms moeilijk om zijn gedrag goed te plaatsen en doordat hij die hersenvliesontsteking heeft gehad maakten we ons soms nog wel zorgen dat bepaald gedrag misschien daar iets mee te maken had. Nu jij ook hebt aangegeven dat hij goed functioneert en geen afwijkend gedrag vertoont is dat voor ons ook een geruststelling. Sven is altijd met plezier naar je toegegaan.

Groeten van Ilse van Dikhout

Familie Janssen
Hallo Esther. We kijken erg goed terug naar dit traject. Je kijkt goed naar het kind en wat ze nodig heeft. Ook toen Amy nog niet klaar was keek je wat ze nodig had en kreeg ze extra uren. Ook als ouders krijg je goeie tips waar je aan moet werken. We zouden zeker je partij adviseren aan andere ouders. Wij hebben een blij en gelukkig meisje terug die de moeilijke dingen in haar leven een plekje heeft gegeven.
Bedankt!!!!

Met vriendelijke groet fam Janssen

Wim van Ankeren
Hallo Esther, we hebben heel hectische maanden achter de rug (en deels nog steeds). Excuses voor de late reactie.

Hoe kijken jullie terug op het traject?
Heel goed, je hebt Elise door een lastige periode heen begeleid.

Was het wat je had gehoopt/ verwacht?
Dat Elise weer lekker in haar vel zit en binnen ons gezin.

Zijn er dingen die je hebt gemist, graag anders had gezien?
Nee, was een goede aanpak voor Elise

Nog andere punten die voor mij belangrijk zijn om te weten?
Nee

Vragen/ andere opmerkingen?
Bedankt voor je hulp!

Zou je mijn praktijk adviseren bij anderen?
JA

Met vriendelijke groet,

Wim van Ankeren

Aafke van der Meer
Beste Esther,
Bedankt voor alle goede zorg. Ik heb je aanpak en aandacht als zeer prettig ervaren. Nog belangrijker, Sascha heeft zich erg welkom en goed bij je gevoeld.

Nogmaals hartelijk dank voor de goede zorg!

Aafke van der Meer

Els en Gerda
Hallo Esther,

Bij deze wil ik je hartelijk danken voor alle goede zorgen en hulp die je Els gegeven hebt. Ik heb het zelf als zeer prettig en waardevol ervaren.
Er zullen vast nog veel kinderen baat hebben met je hulp. Fijn dat je deze hulp kunt bieden.

Hartelijke groeten,

Els en Gerda

Sander en Irene
We willen jou ook graag bedanken voor alle tijd, tips en hulp die je ons hebt geboden in de afgelopen periode.

Hoe kijken jullie terug op het traject? Was het wat je had gehoopt/ verwacht?
Zoals we al hebben besproken, is er niet uitgekomen wat we gehoopt hadden. Wat dat dan wel is, weten we na veel uitgeprobeerde therapieën ook niet. Lena heeft duidelijk 2 gezichten en kan heel goed ‘gewenst gedrag’ vertonen. Thuis zien wij een hele andere Lena. Door de forse hechtingsproblemen  gaan we toch weer een heel ander traject in.

Zijn er dingen die je hebt gemist, graag anders had gezien?
Nee

Nog andere punten die voor mij belangrijk zijn om te weten?
Lena kwam iedere keer stralend bij je vandaag. Je manier van benaderen en de spelletjes die je deed, maakten haar blij en vol zelfvertrouwen. Dat is echt geweldig! Jammer is dat Lena dat zelf maar kort vol kan houden.

Vragen/ andere opmerkingen?
De ruimte waarin je praktijk hebt is geweldig voor de kids, ze voelen zich er meteen thuis. Beneden is ook erg prettig zitten wachten met fijne muziek en veel teksten om over na te denken.

Zou je mijn praktijk adviseren bij anderen?
Ja

We zullen je af en toe op de hoogte houden van de ontwikkelingen met Lena

Met vriendelijke groet,

Sander en Irene

Eva
Beste Esther,
De therapie werd door jou op maat gemaakt, want Nick heb je nooit ontmoet, omdat ik hem erbuiten wilde houden. Fijn dat je hieraan mee wilde werken. Jouw adviezen heb ik toe kunnen passen in de opvoeding van Nick. Ik merk dat je veel kennis en ervaring hebt en dat gaf mij houvast in moeilijke tijden. Het heeft me geraakt dat je je in kon leven in mijn moeder-zijn en de complexiteit en kwetsbaarheid die het hebben van een autistische zoon met zich meebrengt. Emoties mochten er zijn in de telefoongesprekken, en dat gaf verlichting. Door de therapeutische gesprekken ben ik verder gekomen in de begeleiding van Nick. Dank je wel!

Ja, ik zou je praktijk bij anderen adviseren.

Alle goeds,

Eva


Evert, Sandra en Imke
Hallo Esther, ik had inderdaad met Imke gesproken of ze nog vaker bij je langs wil komen. Ze heeft zelf aangegeven dat het niet meer nodig is, het is fijn om te weten dat als ze er nog een keer behoefte aan heeft om bij je langs te komen, die mogelijkheid er is.
Op dit moment gaat het goed, uiteraard kunnen wij niet in de toekomst kijken maar ik heb er een goed gevoel over. Eindelijk heb ik op school de erkenning gekregen en weet men precies hoe het zit. Ik verwacht niet dat er nooit meer iets zal gebeuren, maar wij en vooral Imke weten nu hoe we hier mee om moeten gaan.
Uiteindelijk is Imke mede door jouw hulp hier sterker uitgekomen en is haar zelfvertrouwen toegenomen. Wat ons betreft is alles besproken, ik heb je vanmiddag ook nog even gesproken en heb verder geen vragen meer.
Wij willen je heel erg bedanken voor alles! Je hebt niet alleen Imke geholpen maar ook mij gewezen op punten waar ik wat van kan leren en aan kan werken.

En het cadeautje van Imke heb je dik verdiend!

Hartelijke groet,

Evert, Sandra en Imke


Pepijn

Hoe kijken jullie terug op het traject? Was het wat je had gehoopt/ verwacht?
Ik kijk positief terug op het traject, Pepijn maakt stappen in de goede richting. Ik had wel verwacht dat er sneller resultaat zou zijn en dat hij echt veel minder bang zou zijn voor honden. Wat ik de afgelopen week heel positief vond, is dat hij samen met een vriendje naar het park naast ons huis is gestept en dat durfde hij eerst absoluut niet. En wat ik leerzaam vond, was het gesprek samen met Nadine bij jou, waarna we de regels rondom tabletgebruik hebben veranderd met als effect meer rust en minder ruzie in huis.

Zijn er dingen die je hebt gemist, graag anders had gezien?
Nee, los van mijnverwachtingen zoals ik hierboven schrijf, vind ik dat je goed kunt verbinden met Pepijn en hem echt positief bekrachtigt.

Nog andere punten die voor mij belangrijk zijn om te weten?
Nee, ga vooral zo door.

Vragen/ andere opmerkingen?
Nee

Zou je mijn praktijk adviseren bij anderen?
Jazeker!

Wat voor cijfer geven jullie de therapie?
8,5

Marloes en Coen
Hallo Esther, bedankt voor het doorsturen van het gedicht. Verder wil ik je enorm bedanken voor alles wat je voor ons hebt gedaan.
Coen vond het altijd leuk om naar jou toe te gaan en dat zegt heel wat want spelen met een vriendje na schooltijd is heilig bij hem 😉
Verder wil ik jou ook heel erg bedanken voor het altijd goed luisteren en adviseren, niet alleen hoe ik met Coen dingen aanpak maar ook in de omgang tussen  Bram en mij.
Heel prettig en we hebben er heel veel aan gehad en van geleerd. Nu hopen dat we jou of iemand anders in de toekomst niet meer nodig hebben maar dat blijft afwachten. Ik wens jou alle geluk in Raalte in je privéleven en heel veel succes met je praktijk daar. Ik gun je alle goeds.

Groetjes Marloes en ook namens Coen

Tim en Jolien
Jij ook bedankt voor de ontzettend fijne samenwerking!! Annabel heeft een hele fijne tijd bij jou gehad en kon goed haar gevoelens uiten bij jou dat vonden wij heel belangrijk, en ze heeft er zeker wat aan gehad dus dank je wel daarvoor!
We kijken er met een fijn gevoel op terug en het was zeker wat we ervan hadden verwacht. Mocht het nog nodig zijn voor Annabel om contact met jou op te nemen dan mocht dat liet je net al weten dus dat is erg fijn om te weten.( zeker voor Annabel daar was ze erg blij mee!)

We zullen de praktijk zeker aanraden als er mensen zijn die ook deze hulp nodig hebben. We kunnen t met een goed gevoel afsluiten. Wij geven de praktijk een dikke 9 !! ( het was toch nog sneller afgelopen dan we dachten haha)

Veel liefs van ons.

groetjes Tim en Jolien