Hoe gaat het precies?

Eerst komen je ouders bij mij. Zij kennen jou heel goed en vertellen mij dan wat zij denken dat er aan de hand is. We maken dan een paar afspraken wanneer je komt.kindertherapie-esther-info-kinderen

Op die eerste afspraak kom je dan een uurtje bij mij. Wij gaan dan spelen en praten. Ik probeer dan zo goed mogelijk te luisteren en te kijken om te begrijpen wat er aan de hand is. In de speelkamer heb ik veel speelgoed en gezelschapsspelletjes, verkleedkleren, knutsel – en tekenspullen, knuffels en poppen, Playmobil, zwaarden, boekjes en nog veel meer.

Na een paar keer komen je vader en moeder weer om te praten want die willen natuurlijk ook graag weten wat er gebeurt in de therapie. We praten over hoe zij jou het beste kunnen helpen. Ik vertel ze hoe ze dat het beste kunnen doen waarbij jij bepaalt wat ik wel en niet mag vertellen.Alles wat je zegt of doet is namelijk vertrouwelijk.
Jij hoeft geen geheim te hebben, dus jij kunt alles vertellen wat je maar wilt..

Zo gaat dat dan een tijdje door totdat jij een oplossing voor je probleem hebt gevonden of dat je weet hoe je er mee kunt omgaan.

Als je vragen hebt kun je die altijd stellen. Als je benieuwd bent naar de speelkamer klik dan op onderstaande foto’s.

Groetjes,

Esther

De speelkamer